A avut Isus o existenta preumana?

Daca Isus a fost un inger al lui Dumnezeu inainte de a veni pe pamant si apoi s-a incarnat in fiinta umana (asa cum spun unele doctrine) atunci:

  • ispitirea lui Isus nu ar fi avut nici un sens. Ingerii deja au avut ocazia sa arate daca sunt de partea lui Dumnezeu sau a lui Satan, deoarece se vorbeste in Biblie de „Satan si demonii sai”. Asadar daca vre-un inger vroia sa treaca de partea lui satan ar fi avut deja ocazia. Ar fi fost fara logica si sens ca vre-un inger sa il tradeze pe Dumnezeu cat era in forma umana. Daca ar fi fost s-o faca ar fi facut-o cat era un inger puternic.
  • nu s-ar fi raspuns cu adevarat la controversele care s-au ridicat in Eden. Una din controverse era daca un om perfect ii putea fi loial lui Dumnezeu. Daca a fost nevoie ca un inger sa fie intrupat pentru a raspunde la aceasta controversa, atunci s-a dat intr-adevar raspuns la ea? Dimpotriva, s-ar fi demonstrat chiar contrariul.
  • dupa crearea omului, Dumnezeu s-a uitat la tot ce a creat si a spus ca era „foarte bun”. Si cred ca una din controversele ridicate in Eden a fost daca creatia lui Dumnezeu, omul, era „foarte buna”, in stare perfecta. Intruparea unui inger in fiinta umana nu ar fi demonstrat nimic despre „om”. Sau poate doar ar fi demonstrat ca omul nu fusese creat „foarte bun” initial.
  • in Geneza profetia spune ca samanta femeii ii va distruge capul lui Satan. Daca originea lui Isus a fost de inger in cer, si apoi a revenit la a fi inger in cer, atunci tot inger este. Si atunci un inger il va distruge pe Satan, nu samanta femeii.
  • oare o fiinta spirituala care se intrupeaza intr-un om, moare cu adevarat atunci cand corpul uman in care s-a intrupat moare? Nu stim asta.
  • daca Isus a fost inviat ca fiinta spirituala atunci ce s-a intamplat cu corpul lui fizic? Si cu ce fel de corp s-a aratat discipolilor? Ne-a aratat Dumnezeu niste iluzii si a facut corpul lui Isus sa dispara doar pentru ca noi sa credem? Sa credem ce, in cazul asta?

Mai degraba Dumnezeu ne arata realitati si doreste ca noi sa credem aceste realitati!

Daca Isus a fost al doilea om perfect creat direct de Dumnezeu atunci viata, ispitirea, loialitatea, suferinta, moartea si invierea lui au sens si sunt cu adevarat reale. Atunci intr-adevar Dumnezeu si-a asumat un risc enorm. Un risc atat de mare incat nici nu-mi pot imagina cum a putut face asta. Dar nu este de asteptat din partea lui Dumnezeu sa faca lucruri incredibile?

Eu nu cred ca tot prin ce a trecut Isus a fost un fel de show. Si daca Isus a fost o parte din Dumnezeu sau o persoana spirituala / inger cu existenta preumana, atunci totul pare un fel de show. Nu! Dumnezeu creaza realitati! Problema se pune daca noi credem realitatile pe care le face Dumnezeu.

Odata ce am inteles natura lui Isus Cristos, totul s-a clarificat.

Am inteles in ce fel Isus a devenit „intaiul nascut din toata creatia” – noua creatie a lui Dumnezeu – , in ce fel este Isus „piatra din capul unghiului” sau „piatra de temelie” a acestei noi creatii, de ce in revelatia se arata ca dupa imparatia de 1000 de ani, cerurile si pamantul sunt distruse si Dumenzeu creaza ceruri noi si un pamant nou, si ca atunci cand Dumnezeu spune „Iata, eu fac toate lucrurile noi!”, inseamna ca El, intr-adevar, chiar face toate lucrurile noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.