Biblia ca un puzzle

O vreme mi s-a parut ca Biblia era ca un puzzle in care nu toate piesele se imbinau perfect. Pana mi-am dat seama ca printre piesele mele erau ratacite si alte piese care nu faceau parte din jocul meu.

Acele piese ratacite sunt idei si doctrine care nu au fundament Biblic, idei ale oamenilor, idei din diverse religii si filozofii care au influentat crestinismul de-a lungul secolelor.

Ca sa intelegi Biblia trebuie sa iei fiecare piesa, sa o analizezi si sa vezi daca face parte din tabloul tau, daca este sustinuta sau nu de Biblie. Piesele care nu sunt din jocul tau nu se vor incadra. Si chiar daca le fortezi, vei vedea ca ceva nu e in regula, nu e logic, nu se imbina armonios cu intregul, iti strica tabloul.

E destul de greu sa renunti la piesele pe care ai inceput sa le indragesti, frumos colorate, pe care le ai de atata timp si te-ai obisnuit cu ele.

Dar daca te intereseaza cu adevarat ce are Dumnezeu de spus, trebuie s-a faci. Pentru ca ignoranta nu este o binecuvantare si poate fi fatala. Dar adevarul te face liber si te conduce spre viata – adevarata viata. (Ioan 8:32; 14:6)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.