Cu ce fel de corp a fost inviat Isus?

jesus body Isus a fost inviat intr-un corp glorificat, un nou tip de fiinta, cu un corp de o noua natura, motiv pentru care Isus este numit „inceputul creatiei lui Dumnezeu” – al noii Lui creatii – in Coloseni 1:15.

Biblia spune despre Isus si ca El este primul inviat dintre cei morti. (Coloseni 1:8 – „El este capul trupului, al Bisericii. El este începutul, întâiul născut dintre cei morţi, pentru ca El să aibă primul loc în toate lucrurile.”). Desi in trecut au mai fost inviati oameni, nimeni nu a mai fost inviat in felul acesta. (Filipeni 3:21, 1 Corinteni 15:42-44)

Cum este corpul glorificat al lui Isus?

Dupa inviere, Isus le spune discipolilor „Uitaţi-vă la mâinile şi la picioarele Mele: Eu Însumi sunt! Atingeţi-Mă şi vedeţi: un duh n-are carne şi oase, aşa cum vedeţi că am Eu!“ – Luca 24:39.

Interesant de notat este ca in Biblie, oamenii naturali sunt numiti de multe ori „carne si sange” – Matei 16:17, pe cand Isus a spus ca are „carne si oase”.

In vechiul testament, evreilor le era interzisa consumarea sangelui, pentru ca, „viata trupului este in sange”- Leviticul 17:11,14; Deuteronom 12:23

In Ioan 6:63, Isus spune: „Duhul este Cel Ce dă viaţă”, iar apostolul Pavel spune in 1 Corinteni 15:45 – „Aşa este şi scris: „Primul om, Adam, a devenit un suflet viu.“ Ultimul Adam a devenit un duh care dă viaţă.”

Noul corp glorificat a lui Isus este animat de Duhul Sfant. Este foarte probabil ca viata corpului glorificat sa nu mai stea in sange ci in Duh de la Dumnezeu. Deasemenea este posibil ca si carnea noului corp sa fie din alt fel de materie decat corpurile naturale, Duhul Sfant pur si simplu transforma natura si celulele corpului uman si acesta devine un corp de tip nou, glorificat. Oricum ar fi, Duhul Sfant al lui Dumnezeu are un rol major in aceasta transformare.

In Biblie exista o paralela simbolica intre apa si duh. Poate fiindca stia ce se va intampla dupa invierea sa, Isus a spus ca el ii va da oricarui om care vine la el, „apa vietii”. – Ioan 7:37. ( vezi si Apocalipsa 22:17).

Dupa inviere Isus le-a spus discipolilor ca vor fi botezati cu duh si ca El se va reintoarce. (Ioan 14:16-18 – Iar Eu Îl voi ruga pe Tatăl şi El vă va da un alt Apărător, Care să fie cu voi în veac, şi anume Duhul adevărului, pe Care lumea nu-L poate primi, pentru că nici nu-L vede, nici nu-L cunoaşte. Voi Îl cunoaşteţi, pentru că rămâne cu voi şi va fi în voi. Nu vă voi lăsa orfani; voi veni iarăşi la voi.”; Faptele Apostolilor 1:5 – „Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veţi fi botezaţi cu Duhul Sfânt.“)

Cei care cred cu adevarat in inima lor ca Isus a fost inviat de Dumnezeu si il accepta ca Domn si Mantuitor (Romani 10:9,10, Galateni 3:14) sunt botezati cu duhul sfant, nascuti din nou ca fii ai lui Dumnezeu (Tit 3:5, 1 Ioan 3:9) si vor fi transformati atunci cand Isus Cristos se intoarce:

1 Corinteni 15:51,52 –  „Iată, vă spun o taină: nu toţi vom adormi, dar toţi vom fi schimbaţi într-o clipă, într-o clipire din ochi, la cea din urmă trâmbiţă. Căci trâmbiţa va suna, iar cei morţi vor fi înviaţi ca nemuritori, şi noi vom fi schimbaţi.”

Romani 8:9-11 – „Voi însă nu mai sunteţi în fire, ci în Duhul, dacă într-adevăr Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi. Dar dacă cineva nu are Duhul lui Cristos, atunci nu este al Lui. Dacă însă Cristos este în voi, trupul vostru este mort, din cauza păcatului, dar Duhul este viaţa voastră, datorită dreptăţii. Şi dacă Duhul Celui Ce L-a înviat pe Isus din morţi locuieşte în voi, atunci Cel Ce L-a înviat pe Cristos din morţi le va da viaţă şi trupurilor voastre muritoare, prin Duhul Lui Care locuieşte în voi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.