Interpretari problematice

Nu mi-am propus ca prin acest blog sa critic conceptiile Martorilor lui Iehova. Dar fiind o doctrina pe care o cunosc foarte bine, nu ma pot abtine sa nu evidentiez discrepantele pe care le gasesc intre Biblie si doctrina lor.

Martorii spun ca oamenii „nedrepti” vor fi inviati in viitorul paradis pamantesc si vor avea posibilitatea sa il cunoasca pe Dumnezeu si sa hotarasca daca vor sa ii slujeasca sau nu. Nimic gresit cu aceasta idee. Cred ca intr-adevar, Dumnezeu le va acorda celor care nu l-au cunoscut inca o sansa in regatul de 1000 de ani.

Problema martorilor este ca 99,9 % dintre ei, au aceeasi speranta ca oamenii „nedrepti”!

Ei spera sa traiasca pe un pamant transformat in paradis, ca oameni naturali, de carne, asa cum sunt acum. In cazul acesta, daca ei au aceeasi speranta cu cei nedrepti, cum se implineste versetul din Maleahi 3:18 – „Si veti vedea … deosebirea dintre cel drept si cel rau, dintre cel care slujeste lui Dumnezeu si cel care nu-I slujeste”? Practic 99,9% dintre martori au aceeasi speranta si asteapta aceeasi rasplata pe care ei recunosc ca o vor primi si cei „nedrepti” care vor fi inviati, desi nu L-au cunoscut pe Dumnezeu si nu I-au slujit.

Problema in doctrina lor este ca nu au inteles scopul lui Dumnezeu si pleaca de la o premiza gresita.

Ei cred ca scopul lui Dumnezeu este restabilirea paradisului pe acest Pamant. Gresit! Scopul lui Dumnezeu este transformarea omului, „o noua creatie”, iar Isus Cristos a fost primul din aceasta noua creatie atunci cand a fost inviat ca fiinta incoruptibila, avand un corp „glorificat”.

O alta problema care rezulta din neintelegerea scopului lui Dumnezeu apare in legatura cu versetele din Apocalipsa 20:11b, 21:1, unde se arata ca cerul si pamantul de acum sunt distruse si Dumnezeu creaza „ceruri noi si un pamant nou”.

Martorii spun ca aceste versete sunt simbolice si ca „cerurile” inseamna „guvernari” iar „pamantul”, „societatea de oamenii”. Daca suntem atenti observam ca versetul este amplasat in timp la finalul imparatiei de 1000 de ani condusa de Isus Cristos. Daca in cei 1000 de ani anteriori omenirea a fost condusa de Isus Cristos, de ce ar vrea Dumnezeu sa distruga guvernarea lui Isus Cristos si societatea de oameni condusa de El? Aceasta este o aberatie logica rezultata din faptul ca ei interpreteaza in acest verset „cerul” ca fiind „guvernarea” si „pamantul” ca fiind „societatea de oameni”. Nu, in acest verset, pamantul e chiar planeta „Pamant” din galaxia Calea Lactee.

Faptul ca cerul si pamantul actual vor fi distruse demonstreaza ca scopul lui Dumnezeu nu este transformarea pamantului de acum in paradis. Pana la sfarsitul miei de ani se va decide care dintre toti oamenii care au existat vreodata vor fi transformati in noua creatie, schimbati in noul om. Cei care vor fi schimbati, imbracati in nemurire, vor continua sa traiasca pe noul pamant.

De aceea, in penultimul capitol din Apocalipsa, versetul 5, Dumnezeu spune: „Iata, eu fac toate noi.” Si intr-adevar, vor fi toate noi: oameni noi, pamant nou, ceruri noi. Si o noua relatie intre Dumnezeu si oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.