Ioan 1:1 – Cuvantul

blog-2Ma intreb de ce marea majoritate a crestinilor care citesc capitolul 1 din Evanghelia dupa Ioan, citesc Isus in loc de „cuvantul”.
Acelasi substantiv, „cuvantul”, apare in versetul din Isaia 55:11:

tot aşa este şi cu al Meu Cuvânt, care iese din gura Mea:
    nu se va întoarce la Mine fără rod,
ci Îmi va împlini dorinţa
    şi va reuşi în lucrul pentru care L-am trimis.


si nimeni nu intelege ca substantivul „cuvantul” din acest verset se refera la Isus. 

Pentru mine „cuvantul” din Ioan capitolul 1 se refera la puterea lui Dumnezeu de a crea si de a face ca planurile sale sa devina realitate. El spune ceva si acel ceva se infaptuieste. De exmplu, Dumnezeu a spus: sa fie lumina. Si a fost lumina. Sa fie pamant, sa fie stele, sa fie om, si ele au venit in existenta. Acelasi lucru s-a intamplat si atunci cand a fost creat Fiul Sau. Dumnezeu l-a adus in existenta pe Fiul Sau si si-a urmat planul de salvare al omenirii, plan pe care l-a anuntat inca de la caderea in pacat a primilor oameni.

Asadar „cuvantul” lui Dumnezeu se refera fie la puterea lui Dumnezeu de a crea prin simplul fapt de a „spune” sau de a pronunta ce Isi doreste sa existe sau sa se intample, fie la planurile Sale care intotdeauna devin realitate.

3 comentarii la „Ioan 1:1 – Cuvantul”

 1. BUNA ZIUA MA NUMESC BERKI PETRU SI SANT DIN ALBA IULIA AMI PLACE IDEIA CU ISAIA 55;11 PENTRU A SPUNE ACELAS LUCRU CA SI IN IOAN 1; 1 SI MAI ADAUG CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU CEVA CA ESTE ACELAS CUVANT SI DIN PS 33;6 COMPARAT SI CU ROM 11; 33-36 CU ISAIA 44;24 SI GENEZA 1;1COPARAT CU PROVERBE 3;19 SI BINETELES APOC 4;11 ETC DAR INTREB CARE ESTE, EXPLICATIE 1 NASTERI LUI ISUS 2 CUM TREBE SA FIE BOTEZATI CRESTINI IN NUMELE CUI 3 SI DE UNDE SANTETI DACA NU VA SUPARATI 4 SI SA DISCUTAM MAI MULTE ;CUMOSTINTA

 2. Multumesc de comentariu, si mi-ar face placere sa discutam mai multe. Va voi trimite un e-mail privat in care o sa va spun de unde sunt.
  Referitor la intrebarea despre botez. Eu personal cred ca crestinii ar trebui sa se boteze in numele lui Isus. Asa este mentionat in cele mai multe pasaje din Noul Testament.
  Nici formula „in numele Tatalui, al Fiului si al Spiritului Sfant” nu cred ca este gresita, insa ea apare doar in Matei 28:19, pe cand botezul „in numele lui Isus” apare in toate celelalte versete referitoare la botez (de ex. Fapte 2:38, 10:48, 19:5 etc.).

 3. Domnul iisus să vă binecuvânteze. Şi eu sunt un căutător al adevărului. Ştiu esenţialul Evangheliei că Domnul Iisus A murit pentru păcatele mele şi eu trebuei să mor pentru mine şi să trăiesc pentru el, în fiecare zi este scopul meu, însă mereu am avut probleme din cauza bisericilor asupra interpretării Cuvântului, şi de când m-am descătuşat de orice instituţie bisericească, grupare religioasă, am înţeles multe lucruri din Cuvânt, şi văzând materialul din Ioan 1 mi-a plăcut foarte mult perspectiva prin care aţi tratat lucrurile, este o dovadă de onestitate, de înţelegere biblică autenrică, anume că nu există în biblie doctrina unui Dumnezeu triunic, ori modalist sau dual, şi despre Domnul Iisus că provine din fiinţa lui Dumnezeu, de aceea m-am şi hotărât să vă contactez.
  Domnul să vă binecuvânteze şi să vă dea har în scrierea materialelor, să vă ajute să transmiteţi doar lucruri potrivite cu descoperirea adevărului din scripturi.
  Chiar personal am făcut nişte investigaţii în traduceri greceşti şi unele mici descoperiri din ebraică referitor la probleme teologice, şi am descoperit chiar că mulţi traducători români au falsificat multe versete ca să reiasă după teoria susţinută de bisericile din care fac parte traducătorii.
  Harul şi pacea Domnului Iisus să vă fie înmulţite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.