O analiza a versetului din Isaia 65:20

O citire atenta a versetului din Isaia 65:20 arata ca oamenii carnali din Imparatia Milenara vor imbatrani si muri. Viata vesnica este posibila doar pentru „noua creatie”.

Isaia capitolul 65 versetul 20 apare in Traducerea Bibliei de D. Cornilescu astfel:

Nu vor mai fi în el nici copii cu zile puţine, nici bătrâni care să nu-şi împlinească zilele. Căci cine va muri la vârsta de o sută de ani va fi încă tânăr şi cel ce va muri în vârstă de o sută de ani va fi blestemat ca păcătos.
Iar Noua Traducere in Limba Romana a Bibliei il traduce astfel:
Nu va mai fi acolo nici un sugar care să trăiască doar câteva zile şi nici un bătrân care să nu-şi împlinească zilele. Cel care va muri la o sută de ani va fi considerat tânăr[a] şi cel care nu va ajunge[b] suta de ani va fi considerat blestemat.

Notele de subsol din Noua Traducere in Limba Romana mentioneaza:

[a] Isaia 65:20 Sau: Tânărul va muri la o sută de ani

[b] Isaia 65:20 Sau: şi păcătosul care va ajunge

Sa analizam ce spun cuvintele acestui verset si sa incercam sa intelegem ce spun ele, nu ceea ce am vrea sa spuna.

Nu va mai fi acolo nici un sugar care să trăiască doar câteva zile şi nici un bătrân care să nu-şi împlinească zilele.

Asta inseamna ca toti batranii isi vor implini zilele. Spune acest verset ca oamenii „carnali” nu vor mai imbatrani in Imparatia Milenara? Nicidecum. Dimpotriva, spune clar ca vor exista batrani, ca oamenii vor imbatrani, dar „isi vor implini zilele”.

Cel care va muri la o sută de ani va fi considerat tânăr şi cel care nu va ajunge suta de ani va fi considerat blestemat.

Cei care vor muri de tineri, vor muri in urma unui blestem, pentru un pacat grav. Restul oamenilor muritori vor trai mult mai mult, vor atinge suta de ani sau chiar mai mult. Dar nu scrie nicaieri ca nu vor muri.

Acest verset arata foarte clar ca in Imparatia de 1000 de ani, in Regatul Milenar, vor fi oameni care vor imbatrani si vor muri.

Da, vor trai mai mult, mai bine, in pace, liniste si prosperitate, asa cum arata contextul capitolului si alte versete biblice. Viata li se va scurta doar daca vor pacatui. Dar chiar daca nu vor pacatui, vor imbatrani si vor muri.

Acestia sunt oamenii carnali care vor exista in Imparatia de 1000 de ani. Unii dintre ei vor fi cei care vor supravietui armaghedonului, altii vor fi cei „nedrepti” care vor fi inviati ca oameni muritori. Ei sunt „nedrepti” in sensul ca nu au avut ocazia sa il cunoasca pe Dumnezeu si probabil El le va mai da o sansa sa Il cunoasca si sa asculte de El. Si alti muritori vor fi cei care se vor naste chiar in Imparatia Milenara.

Daca unii crestini nu stiu peste cine vor domni ca regi si pentru cine vor fi preoti, acest verset le spune.

Si daca unii spera sa traiasca vesnic ca oamenii „carnali”, de „sange si carne” in Imparatia Milenara, acest verset ar trebui sa fie o trezire la realitate. Viata vesnica este posibila doar pentru cei care devin, asemenea lui Isus Cristos, o noua creatie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.