Scopul vietii

foot-450378_1920 Imi aduc aminte ca simteam un gust amar dupa ce citeam articole in revistele martorilor despre scopul vietii, in care concluzia era ca am fost creati sa traim vesnic intr-un paradis, aici pe pamant, avand fiecare casa lui, via lui si smochinul lui.

Chiar daca Dumnezeu va aduce aceste conditii in viitoarea Imparatie care va fi pe pamant (si cred ca le va aduce), acesta nu poate fi scopul suprem, dupa mine. Acestea sunt conditii mai bune, dar nu scopul existentei umane. Sa sustii ca acesta este scopul existentei umane, nu inseamna decat sa transferi materialismul din aceasta lume, intr-o lume in care viata nu mai este limitata, ci vesnica. Este transformarea materialismului din scop pe termen limitat in scop pentru eternitate.

Dar Biblia spune ca Imparatia lui Dumnezeu nu este mancare si bautura, si am putea adauga, nici ogoare, livezi si case. Imparatia lui Dumnezeu, aduce in primul rand, dupa parerea mea, o noua relatie intre Dumnezeu si oameni. In prezent, omul are o asa natura, incat „nu poate sa il vada pe Dumnezeu si sa traiasca”. Eu cred ca noua creatie, noul om, are o asa natura incat se va putea bucura de o apropiere mult mai profunda de Dumnezeu, de o comuniune cu Dumnezeu. Va putea sa il vada pe Dumnezeu. Pentru ca noua creatie este o combinatie intre spirit si materie nepieritoare (un alt tip de materie decat cea carnala, decat „carnea si sangele” din este facut omul de acum). Si acest lucru, plus faptul ca a fost curatit de sangele lui Isus Cristos, ii va permite omului sa intre intr-o relatie de comuniune cu Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.