Speranta crestina

christian hope heaven - paradiseUna dintre marile dileme ale celor ce studiaza Biblia este cum se impaca cele doua sperante pentru omenire: viata pe un pamant paradisiac si luarea la cer. Sunt denominatii crestine care ignora complet speranta unei restaurari a pamantului la conditii paradisiace de trai, denominatii care ii impart pe cei salvati in 2: unii care merg la cer si unii care raman pe pamant si denominatii care spun ca speranta crestina are o aplicare simbolica si se implineste printr-o stare de beatutidine a sufletului. Si totusi, cele doua sperante nu se exclud reciproc. Dar trebuie sa fim atenti la detaliile prezentate in Biblie.

Pentru crestini, din momentul botezului cu spirit sfant de la penticosta (rusaliile sau pogorarea Duhului Sfant) pana in prezent, exista o singura speranta: luarea la cer. (1 Tesaloniceni 4:16, 17, Efeseni 4:4). Rolul pe care il vor avea crestinii luati la cer este foarte clar definit: vor domni peste pamant impreuna cu Isus Cristos.

Desi vor fi luati la cer intr-o prima faza si transformati in noua creatie, noul om, ca si Isus Cristos dupa inviere, nicaieri nu se mentioneaza ca ei vor ramane in Cer. Deaceea Biblia nu spune nimic despre viata in cer, pentru ca ei nu vor ramane acolo. In 1 Tesaloniceni 4:16,17 se arata ca „vom fi totdeauna cu Domnul”. Dar Isus a promis ca se va intoarce pe Pamant, ca rege al Imparatiei lui Dumnezeu. Daca crestinii vor fi pentru totdeuna cu El, este clar ca si crestinii luati la cer vor reveni pe Pamant atunci cand Isus va veni a doua oara. Acest lucru este aratat si in Coloseni 3:4 „Cand se va arata Cristos, viata noastra, atunci va veti arata si voi impreuna cu el in slava”.

Revenirea pe pamant are ca scop instaurarea Imparatiei de 1000 de ani. (Apocalipsa 20:6). Aceasta imparatie va fi condusa de Isus, si crestinii care au fost luati la cer vor reveni pe pamant pentru a administra aceasta imparatie sub conducerea lui Cristos. Imparatie va guverna peste oamenii naturali, carnali, cei care nu fac parte din noua creatie. Acesti oameni carnali vor fi cei care supravietuiesc armaghedonului si cei „nedrepti” care vor fi inviati.

Cei nedrepti sunt oameni care nu l-au cunoscut cu adevarat pe Dumnezeu si nu au luat decizia de a-i sluji sau nu in totala cunostiinta de cauza. Acestia vor fi inviati ca si oameni carnali, naturali, asa cum suntem noi acum, spre deosebire de cei salvati care vor fi inviati ca o noua creatie, ca oameni de noul tip, nemuritori asemenea lui Isus dupa inviere. Toti acesti oameni care nu sunt inca salvati vor avea ocazia, in imparatia de 1000 de ani, sa il cunoasca pe Dumnezeu. La finalul celor 1000 de ani vor fi judecati si cei gasiti in „cartea vietii” vor fi si ei transformati in noul om, noua creatie. (Apocalipsa 20:12, 15).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.