Traducerea Cornilescu – indexul cu Teme Biblice

In ultimele luni am cautat intens raspunsuri la intrebari legate de anumite subiecte Biblice. Dupa ce am petrecut ore, zile, luni cautand, mi-am clarificat in linii mari aspectele importante.

Dar ieri am avut o surpriza … partial, „descoperirile” mele se gasesc in indexul de teme biblice al traducerii Cornilescu. Practic, la sfarsitul Bibliei sunt 42 de pagini unde sunt explicate diverse teme care apar in Biblie.

In cea mai mare parte sunt de acord cu ideile din aceasta anexa cu exceptia trinitatii (care nu e tratata separat – dar se fac aluzii la ea in unele explicatii), a ideii ca sufletul este nemuritor si supravietuieste mortii fizice, a chinului vesnic al oamenilor judecati nefavorabil si a predestinarii. In rest, explicatiile mi se par per ansamblu valide si in conformitate cu intreaga Biblie.

Asadar, daca vi se pare ca Biblia este greu de inteles, o idee buna ar fi sa incepeti cu indexul temelor biblice de la sfarsitul traducerii Cornilescu.

Update: Biblia mea este editia 1991 tiparita de GBV (Gute Botschaft Verlag). Se pare ca bibliile cornilescu tiparite de alte edituri nu au acest index de teme biblice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.